Єрківський ЗДО ”Колосок”, Єрки
Черкаська область, Звенигородський район

Річний звіт про діяльність закладу

Звіт

директора Єрківського ЗДО  «Колосок» за період роботи по 31 грудня 2022 року.

Протягом 2022 навчального року колектив закладу дошкільної освіти  працював над вирішенням ряду педагогічних, організаційних  та господарських завдань. Створювались всі умови для утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління дошкільним закладом, запровадження колегіальної етики управлінської діяльності   що базується на принципах  взаємоповаги  та позитивної мотивації.

Робота закладу дошкільної освіти  проводилась відповідно до  змісту  Концепції розвитку закладу,  річного плану роботи та потреб сучасного суспільства, спрямовувалась на продовження  спільної роботи закладу дошкільної освіти і сім’ї  для забезпечення діяльнісного підходу до формування основ  соціальної компетентності, адаптації до соціального середовища у дітей раннього та дошкільного віку шляхом запровадження освіти сталого розвитку;

На протязі року в закладі проводились з дітьми свята та розваги.

Колективом забезпечувався гармонійний розвиток особистості дітей раннього та дошкільного віку у відповідності із науково-практичними засадами оновленого Базового компонента дошкільної освіти та змістом діючої програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі».

Фінансування закладу дошкільної освіти відбувалося  коштом місцевого бюджету та за рахунок добровільних внесків та цільових внесків фізичних і юридичних осіб.

Протягом звітного періоду на фінансування ЗДО було виділено бюджетні кошти  за які замінено мотор у скважині, частково проведено ремонт сантехніки в групових туалетних кімнатах т.і. За сприяння місцевого комунального господарства замінено та відремонтовано дерев՚яні конструкції на ігровому обладнанні дитячих майданчиків.

Протягом року проведено лабораторні дослідження води, піску, готових страв Тальнівською СЕС.

Спрямовувались  зусилля педагогів і батьків на створення освітнього  середовища, яке не тільки мотивує здобувачів освіти, а й активізує і розвиває.

Для успішної реалізації поставлених завдань педагогічний колектив спільно з батьками активно працював над створенням та зміцненням уже існуючої матеріальної бази закладу:  в кожній групі створені розвивальні центри, систематично за сприяння батьків поповнювалась кількість іграшок та ігрового матеріалу, придбано сучасні дидактичні посібники із різних розділів програми, розвиваючі ігри, мозаїки, настільні ігри, пазли, В старші групи придбані куточки сенсорної інтеграції, дерев՚яний конструктор Кюзенера, ароматичні масла для профілактики гострих респіраторних захворювань т.і. Новим змістом наповнились інформаційні куточки для батьків, естетично оформлені всі групові осередки, особлива увага зверталась на вікна, стелю, підлогу у групових кімнатах, кабінетах, музичній  та спортивній залі, коридорах.

В ЗДО організоване триразове харчування . Вартість харчування на один день складала:– 25 грн.  60% вартості оплачувалась з місцевого бюджету. Батьківська плата становила -40%.                                        Харчування  в ЗДО різноманітне, якісне, калорійне.

В ЗДО запроваджується система безпечності харчування (НАССР).

Долікарську допомогу дітям надає старша медична сестра.                                                                                              В 2022 році випустилось  до школи 30 дітей.

Станом на 01 грудня 2022 року в ЗДО зараховано 72 дитини.

Директор ЗДО                      В.М.Давиденко

Логін: *